Truineer Nieuws melden?

Wat zijn de andere stappen in het adviesplan voor de sport?

Sporttrainingen en -lessen mogen vanaf 18 mei weer bij sportclubs in openlucht plaatsvinden, met maximaal 20 personen en met aanwezigheid van een coach. Dat werd deze middag beslist in de Nationale Veiligheidsraad. Premier Wilmes bevestigde enkel de eerste van de zes stappen in het adviespan van de Vlaams minister van Sport Ben Weyts. Wat zijn de andere stappen?

Facebook TACT

Vanaf 1 juni zouden er individuele fysieke activiteiten indoor mogelijk zijn met maximaal 2 partners.
 
Vanaf 15 juni
zou dan een beperkte groep indoor (maximaal 20, inclusief sportbegeleiders) in georganiseerd verband kunnen mits social distancing (1 persoon/30m²).

Vanaf 29 juni zouden alle sportactiviteiten weer mogelijk zijn, exclusief wedstrijden buiten trainingsverband. Enkel wedstrijdjes binnen de contactbundel zijn toegelaten.
 
Vanaf 1 augustus
zouden sportevenementen met een gelimiteerd aantal deelnemers en toeschouwers, inclusief wedstrijden waar de afstand niet kan gehanteerd worden, kunnen volgens advies. De limiet van toeschouwers zou op 2.000 liggen.

Minister Weyts benadrukt dat het enkel maar een advies is. Het is een heel stappenplan dat wordt voorgelegd aan de experten van de GEES, de groep die de exitstrategie bepaalt.