Voorstel van horecasector bij heropstart

Velen kijken reikhalzend uit naar de heropening van de horeca. Op 8 juni start normaliter fase 1 waarin hotels/logies, cafés en restaurants hun deuren opnieuw kunnen openen. Feestjes van meer dan 50 personen blijven evenwel verboden. Een maand later volgt een evaluatie. Wat luidt het voorstel van de horecasector in?

foto: bistro sacre coeur

Wat mag en mag niet?
– aan tafel zitten kan met maximum 4 personen met uitzondering voor grote gezinnen
– opstaan mag alleen voor een toiletbezoek of om de zaak te verlaten, een praatje slaan aan een andere tafel kan niet
– afstand tussen de tafels buiten bedraagt 1 meter, binnen 1,5 meter
– aan de toog zitten mag niet, eten en drinken gebeurt zittend
– voorkeur om elektronisch te betalen
– reserveren is wenselijk en wordt aangemoedigd maar niet verplicht
– men mag niet naar buiten gaan om even een sigaretje te roken
– al het personeel draagt een mondmasker
– wie in de keuken werkt, wast minstens elk halfuur zijn handen
– de uitbater mag klanten met gezondheidsklachten weigeren
– er is een sluitingsuur van toepassing: 23 uur