Truineer Nieuws melden?

Voorstel Carl Nijssens over vakantie in eigen streek krijgt steeds meer bijval

Op 1 mei publiceerde Carl Nijssens een opiniestuk op zijn eigen website waarin hij oproept om vakantie te nemen in de eigen straat. Zijn idee krijgt steeds meer steun.

Vakantie in eigen stad.
© Website Carl Nijssens

Het ziet er meer en meer naar uit dat we deze zomer vooral vanuit ons eigen kot het vakantiegevoel gaan moeten oproepen.

Reismaatschappijen zoeken wel verwoed naar oplossingen om mensen toch op hun favoriete bestemming te krijgen maar zolang landen strenge maatregelen treffen om een (tweede) opflakkering van Corona tegen te houden, wordt het moeilijk.Ook aan onze eigen kust zal het niet makkelijk zijn. De burgemeesters daar spreken bijvoorbeeld van een reservatieplicht voor een dagje strand. Daarnaast speelt ook nog de grote angst van de bevolking voor het virus en besmetting.

Carl Nijssens (Gemeenteraadslid CD&V) pleit daarom om deze zomer vooral vakantie in de eigen straat te organiseren. Op zijn Facebookpagina zei hij het volgende:

Carl Nijssens pleit voor vakantie in eigen straat.

Vakantie in Sint-Truiden is nog niet eens zo’n ongrijpbaar idee. Onder de noemer Sint-Zuiden organiseren de horecazaken rond het Heilig-Hartplein en de Groenmarkt zich al enige tijd. De straten worden tijdens de zomer versiert met Zuiderse planten en sfeervolle verlichting. Verschillende zaken organiseren kleine optredens. Een verregaande versie van dit concept over heel onze stad is zeker een mogelijkheid.

Lees hier het volledige opiniestuk van Carl Nijssens.