Truineer Nieuws melden?

Voor de fans: een mededeling van STVV

Nu de competitie definitief is afgelopen, Club Brugge kampioen is, Waasland-Beveren daalt en nog moet worden uitgemaakt wie overkomt uit 1B, pakt STVV uit met een mededeling naar fans en abonnees toe.

© Toerisme Sint-Truiden

Voetbal is de belangrijkste bijzaak van de wereld maar vandaag denken we enkel aan ieders gezondheid. De beslissing over de stopzetting van de competitie viel vandaag tijdens de Algemene Vergadering van de Pro League. Eerder gaf de Nationale Veiligheidsraad al aan dat er geen competities mogen gespeeld worden tot en met 31 juli. De Kanaries eindigen zo de competitie op een 12de plaats met een puntentotaal van 33. Club Brugge wordt uitgeroepen tot kampioen van het huidige voetbalseizoen. Proficiat!

Het competitieformat ziet er volgend seizoen wat anders uit. 1A wordt opnieuw afgewerkt met 16 ploegen. De eerste vier ploegen van de reguliere competitie spelen een afgeslankte versie van de play-offs voor het kampioenschap en de verdeling van de Europese tickets. Ook de vier eerstvolgende ploegen (positie 5 tot 8) spelen een nacompetitie voor een Europees ticket. Op het einde van de rit zakt er opnieuw één ploeg af naar 1B. Aan het format van de Croky Cup verandert er niets.

Vanaf volgende week worden de aangekochte tickets voor STVV – RSC Anderlecht terugbetaald. De club communiceert volgende week ook over eventuele tegoeden voor abonneehouders van het afgelopen seizoen. We blijven jullie uiteraard dagelijks op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes binnen STVV.

Vooraleer voetbalwedstrijden terug kunnen plaatsvinden, moet de gezondheid van onze spelers, coaching staff, medewerkers, vrijwilligers én onze supporters gevrijwaard zijn. Wanneer het leven terug zijn normale gangetje gaat, zien we ieder van jullie graag terug op Stayen om onze Kanaries uit volle borst aan te moedigen en om te genieten van een mooie pot voetbal.