Truineer Nieuws melden?

Vandaag 14 mei dag van de ………Vogeltjesdans!

Wie heeft er vroeger niet op gedanst en nu nog op huwelijksfeestjes: de Vogeltjesdans. Vandaag wordt deze kenmerkende muziek, bekend door het bijhorend dansje (zie onderaan) met handen in de zij, flapperen met de elleboog, en met kleine stapjes voortbewegen, herdacht.

Vanwaar komt dit populaire deuntje nu?

Het nummer is oorspronkelijk gecomponeerd door de Zwitser Werner Thomas als het instrumentale Tchip tchip. De Vlaamse componist en producer van onder andere The Jokers, Terry Rendall (schuilnaam voor Louis van Rymenant), bewerkte het in 1980 tot de Vogeltjesdans. De single werd in 1980 uitgebracht door de Electronica’s en geproduceerd door Johnny Hoes.
Het nummer werd aanvankelijk als B-kant van de single Radio 2000 uitgebracht omdat de platenmaatschappij van Johnny Hoes een grotere hit voorspelde voor het genoemd nummer. Toch werd het lied De vogeltjesdans wereldwijd een hit van formaat. Er zijn over de hele wereld meer dan 35 miljoen platen verkocht. Naar schatting bestaan er zo’n 370 versies. (bron Wikipedia)

Hier de versie van de Electronica’s: