Truineer Nieuws melden?

Update corona: perspectief voor Moederdag

Vandaag kwam de Veiligheidsraad samen en werden een aantal maatregelen aangekondigd. Wij bundelen wat dit betekent voor u.

  • Ieder huishouden mag terug 4 mensen ontvangen. Deze 4 mensen verruimen dan de ‘bubbel’ waarin je leeft en mag niet uitgebreid worden. Dit mag al vanaf nu zondag 10 mei: Moederdag. Je mag dus terug op bezoek bij je moeder als je rekening houdt met deze voorwaarde en de 1,5m-regel respecteert.
  • Alle winkels mogen open. 1 persoon per 10m², behalve winkels kleiner dan 20m², daar geldt de 1,5 m afstand. En slechts een half uur per klant. Je moet ook alleen gaan of met een kind jonger dan 18 jaar of als begeleiding van een hulpbehoevend persoon.
  • De Haspengouw Markt zal nog niet doorgaan op zaterdag 16 mei, hierover wordt later beslist en geldt mogelijk een volgend moment: 18 mei.
  • Mondkapjes zijn ten stelligste aangeraden tijdens het winkelen, maar ook de 1,5m-afstand regel moet gerespecteerd blijven.