Truineer Nieuws melden?

Tom Herck maakt monumentaal werk voor zorgpersoneel en Coronaslachtoffers

Kunstenaar Tom Herck installeert morgen een kunstwerk van 6 bij 4n5 meter tegenover het Sint-Trudoziekenhuis. Dit prvé project symboliseert de kracht va samenwerwerking in moeilijke Coronatijden.

© FB Tom Herck

“Morgen ga ik een monumentaal werk plaatsen in één van de door het Corona virus zwaarst getroffen steden van Europa, namelijk mijn geboortsestad: St-Truiden (Belgie)”, zegt Tom Herck. “Het werk meet 6 bij 4.5 meter, weegt een kleine ton en wordt geplaatst tegenover het St.Trudo ziekenhuis. Dit als ode aan het zorgpersoneel en de Corona slachtoffers. Dit privé project symboliseert tevens de kracht van samenwerking in moeilijke tijden en kon niet gerealiseerd worden zonder de steun van de volgende instanties en bedrijven: Met dank aan: Vandebroek interieur, Heylen Metaalwerken, STVV, Alu Kraan Service, Buro K BV, Yontec NV, Kris Mathijs, Spaas Kaarsen, Hubo en ijzerwaren Pirard. Speciale dank aan Lara van Oudenaarde voor de tekst.”