Truineer Nieuws melden?

Toerisme: wat zijn de huidige regels in de vakantielanden?

De Europese Commissie gaat woensdag een roadmap voor het toerisme presenteren. Ieder land neemt nu zijn eigen beslissingen en zo kan men onmogelijk een vakantie plannen. De E.C wil dat de maatregelen van de verschillende landen op mekaar afgestemd worden en proportioneel en niet-discriminerend zijn maar de volksgezongheid primeert uiteraard.

Nederland
Onder strikte voorwaarden mogen op 1 juni onder meer cafés en restaurants terug open, op 1 juli volgen de vakantieparken en de campings.

Duitsland
Woensdag werd er beslist dat het toerisme opnieuw mag opstarten maar elke deelstaat moet nog verordeningen afkondigen om de veiligheid te kunnen waarborgen.

Frankrijk
Eind mei of begin juni valt een beslissing voor de heropstart van de horeca en het toerisme. De grenzen blijven nog zeker tot 15 juni gesloten.

Spanje
Hotels, bars en restaurants zijn op de Canarische eilanden en Balearen onder strikte voorwaarden weer open. Vanaf 1 juli mogen de Spanjaarden in eigen land naar andere regio’s reizen.

Italië
In het zwaar getroffen land is er nog geen beslissing genomen.

Oostenrijk
Restaurants kunnen er midden mei opnieuw open, hotels eind van de maand. Oostenrijk zou deze zomer zijn grenzen willen openen en buitenlandse toeristen toelaten.

Griekenland
Onder strikte veiligheidsvoorwaarden zouden de stranden en hotels voor toeristen opnieuw geopend worden vanaf 1 juli.
(bron HBVL)