Truineer Nieuws melden?

‘The message is light,’ mobiel kunstwerk Tom Herck opgesteld aan Sint-Trudo Ziekenhuis

Tom Herck plaatst vandaag (11 mei) zijn mobiele kunstwerk ‘The message is light,’ voor het Sint-Trudo ziekenhuis.

The message is light, is een eerbetoon aan alle helden van deze Coronacrisis. Bron foto: STVV
© STVV

Tom Herck plaatst vandaag zijn mobiele kunstwerk ‘The message is light,’ voor het Sint-Trudo ziekenhuis.

De luster met een diameter van 6 m en hoogte van 4,5 m, is bezet met 33 brievenbussen. Een referentie naar het aantal menselijke ruggenwervels. Onze zorgsector is immers de ruggengraat in de strijd tegen Corona.
De ringen van het 1 ton wegende werk staan 1,5 meter van elkaar. De afstand die wordt aangeraden in de regels omtrent social distancing.

Herck is trots dat hij dit werk gratis kan aanbieden aan de Truienaar. Op zijn facebookpagina schrijft hij hierover het volgende:

“Dit privé project symboliseert tevens de kracht van samenwerking in moeilijke tijden en kon niet gerealiseerd worden zonder de steun van de volgende instanties en bedrijven:
Met dank aan: Vandebroek interieur, Heylen Metaalwerken, STVV, Alu Kraan Service, Buro K BV, Yontec NV, Kris Mathijs, Spaas Kaarsen, Hubo en ijzerwaren Pirard.”
Bron: Facebook Tom Herck bericht 10 mei

Het werk zal acht dagen blijven hangen. Op de achtste dag zullen de 33 brievenbussen worden gevuld met steunboodschappen voor het zorgpersoneel, coronapatiënten maar ook iedereen die tijdens deze crisis zijn steentje heeft bijgedragen.
De 33 kaarsen die op de brievenbussen van de luster staan, zullen bij valavond op de 8ste dag worden ontstoken. Hierna worden de steunberichten overhandigd worden aan het ziekenhuis.

Wil jij meehelpen om dit werk te vullen met hoop? Stuur dan je steun bericht via mail tomherck@gmail.com of via sociale media: facebook.com/hercktom of instagram.com/tom.herck

Auteur: NC