Truineer Nieuws melden?

STVV zal abonnees compenseren

Een definitieve stopzetting van de competitie…. STVV belooft haar abonnees te compenseren voor hun verlies van zodra het format van de nieuwe competitie bekend is. Wij spraken even met de bazen.

Hoeveel abonnees hadden jullie dit seizoen?

Een kleine 4.000, om precies te zijn 3.841 abonnementen. De inkomsten uit onze ticketing vertegenwoordigen daarbij maar 15% van ons budget. Maar geen voetbal of geen  toeschouwers in geval van matchen zonder publiek betekent dan nog een enorm verlies. Die 15% willen we in de toekomst sowieso zien stijgen.

Voorzien jullie een schadevergoeding voor abonnees?

Ja, een stopzetting van de competitie betekent dat we onze abonnees zullen compenseren. Er wordt alleen nog bekeken hoe dat zal gebeuren. We hadden als club eerst  graag wat meer informatie gehad rondom het  competitieformat voor volgend seizoen. Enkel met die info kunnen we zorgen voor de ideale compensatie.

 Wat vinden jullie van matchen zonder publiek?

Veiligheid voor alles. Als het niet anders kan is het zeker verstandig om de competitie van start te laten gaan achter gesloten deuren. Beter dit, dan helemaal geen voetbal. De beleving zal dan alleen heel anders zijn. In beperkte kring, thuis. Maar ook daar zal er interactie zijn, reacties op fases, op analyses van journalisten… Anders gezegd, ook dan blijft het nog een sociaal gebeuren. En dat is in deze tijden alleen al meer dan welkom.

Maar niks boven een gevuld stadion?

Natuurlijk. Wat had je gedacht? Die sfeer, dat sociale gebeuren, die emoties…. En bovendien draagt het publiek in belangrijke mate bij tot het resultaat. Onze sportieve resultaten worden alleen maar beter als  ook onze achterban aanwezig is. Die twaalfde man is heus wel een twaalfde man en die scheelt een slok op de borrel, ook op de mat, in de hoofden van de spelers. Ook is het zo dat we als club die inkomsten van ticketing, horeca etc. nodig hebben om onze dagdagelijkse werking te bekostigen.