Truineer Nieuws melden?

STVV Retro: wat is er van ……….Erwin Coenen?

Vandaag blikken we even terug op één van de echte STVV-ploegspelers bij uitstek: Erwin Coenen (55). Als rasechte Truienaar was Erwin jarenlang de rots in de branding als verdedigende middenvelder met zijn tomeloze inzet, voorbeeldige wedstrijdmentaliteit en zijn meedogenloze linker. Coenen was ook jarenlang aanvoerder van de Kanaries en een feilloze strafschopnemer. Vooral geliefd bij de fans om de zo geroemde Haspengouwse mentaliteit ook op het veld over te brengen.

Coenen doorliep alle jeugdrangen bij de Kanaries en werd reeds als 17-jarig talent overgeheveld naar de A-kern. Erwin was een honkvaste clubspeler die tussen juli 1982 en juni 1998 voor STVV aantrad met één korte periode bij SK Tongeren (1991-1992) waar hij ook zijn carrière afsloot in 1999. In totaal speelde de blonde middenvelder 160 wedstrijden in eerste klasse en scoorde 15 doelpunten. In het seizoen 1993-1994 werd Erwin uitgeroepen tot meest verdienstelijke speler op Stayen. Zijn hoogtepunt: 2 keer kampioen in tweede klasse in 1987 en 1994 en spectaculaire winst in het seizoen 1988-1989 tegen Anderlecht en Club Brugge binnen de tijdspanne van één week. Dieptepunt: de degradatie in 1991 door het verlies in de slotwedstrijd tegen Racing Genk. Na zijn actieve voetballoopbaan was het even stil rond Erwin maar in 2012 ging hij aan de slag bij Sporting Hasselt als assistent-trainer. Daarna was hij verschillende jaren jeugdcoördinator bij de STVV-jeugd tot in juli 2018. Op dit ogenblik werkt Erwin bij het bekende reisbureau ‘De Witte Merel’. Hieronder kan u even genieten van de fantastische linker van Erwin, vergis u niet de Kanaries spelen in de witte onuitgegeven shirts!

STVV-W. Beveren 1-0 (1987-1988)
Coenen 1-0