Truineer Nieuws melden?

STVV Retro: wat is er van …….Cephas Chimedza?

In onze terugblik op het roemrijke verleden van de Kanaries houden we vandaag even halt bij Cephas Chimedza (36). Deze Zimbabwaanse middenvelder paarde een uitstekend technisch vermogen aan een groot loopvermogen en dito creativiteit waardoor hij een lust voor het oog was van de Haspengouwse fans. Een zware knieblessure zorgde echter voor een vroegtijdig einde van zijn carrière en ook heel wat privéproblemen.

Chimedza speelde in zijn geboorteland eerst voor Dynamos FC (1994-2002) en Caps United (2002-2005) tot hij door Beerschot werd opgepikt in de zomer van 2005. Bij de Antwerpse club liep zijn transfer niet van een leien dak en één seizoen later verhuisde Cephas naar STVV. Op Stayen speelde Chimedza vier seizoenen lang (2006-2010) en betwistte hij 119 wedstrijden, waarin hij 19 keer scoorde. Een zware knieoperatie, waarop een maandenlange revalidatie volgde, betekende een vroegtijdig einde van zijn voetballoopbaan. Cephas probeerde het vervolgens nog één seizoen bij Westerlo (2010-2011), Cappellen FC (2011-2012) én Willebroekse SV (2013-2014) maar moest definitief afhaken. Door zijn frustratie omdat hij noodgewongen moest stoppen kende Chimedza ook heel wat privéproblemen, die nu gelukkig lijken opgelost te zijn. Cephas, die 30 interlands voor Zimbabwe betwistte waaronder ook de Africa Nations Cup in 2006, is nu aan de slag in Antwerpen als magazijnmedewerker bij DHL.

Hieronder ziet u Chimedza tijdens STVV-Anderlecht (1999)