Truineer Nieuws melden?

Straffe Kost: aanvaller Tuur Houben naar Velm VV

Steile ambities bij promovendus Velm VV dat komend seizoen aan de slag gaat in derde provinciale. Ze wisten daar niemand minder dan Tuur Houben te strikken, vorig seizoen aanvaller bij Bocholt VV. Een toptransfer op dit niveau.

© print MVV TV

Tuur Houben maakte zijn debuut voor Oud-Heverlee Leuven in de Tweede klasse op 12 december 2014, in de met 2-2 gelijkgespeelde thuiswedstrijd tegen Antwerp FC. Hij kwam in de 80e minuut in het veld voor Ben Yagan. Hij speelde dit seizoen nog één wedstrijd, in de met 1-1 gelijkgespeelde uitwedstrijd tegen White Star Brussel. In de seizoenen 2015/16 en 2016/17 kwam hij niet in actie voor Leuven, en zijn contract werd in december 2016 ontbonden. In januari 2017 tekende hij een amateurcontract bij MVV Maastricht. Hij debuteerde voor MVV op 24 februari 2017, in de met 4-0 verloren uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Hij speelde tweeënhalf jaar voor MVV, tot zijn contract in 2019 afliep en hij transfervrij naar Telstar vertrok. Hier speelde hij drie wedstrijden, tot hij in de winterstop zijn contract inleverde vanwege familieomstandigheden. Hij keerde terug naar België, waar hij vorig seizoen bij Bocholter VV tekende. En nu wordt het dus Velm VV. (Bron wikipedia)

Kersvers trainer Philip Heusdens is in zijn nopjes. “Dankzij puik werk van het bestuur zijn we nu al klaar met onze inkomende transfers. Ik ben des te meer tevreden omdat ik altijd mijn zeg heb mogen doen. Met deze groep hebben we steile ambities. Top zes. En ik denk dat dit niet overdreven is. Want we hebben onze kern behouden en versterkt met als speerpunt aanvaller en flankspeler Tuur Houben, meer dan 60 matchen bij MVV, en overigens nog maar 24. En niet vergeten: we tellen met Jonas Meys ook nog altijd de provinciale topschutter in onze rangen”

De inkomende transfers: Akodegnon Trabi (Hoepertingen), Cisse N’Guessan (Zepperen), Kenneth Debras (Neerwinden), Jason Ebers (Zepperen), Niels Herbots (Zepperen), Tuur Houben (Bocholt), Jeroen Mathijs (Zepperen), Brandon Vangeel (Zepperen), Giel Van Hool (Landen), Christophe Wils (Aalst) en Ben Wintmolders (Jong STVV).