Truineer Nieuws melden?

Stormloop op winkels in het stadscentrum blijft uit.

De gehoopte/gevreesde stormloop op de winkels in het Truiense stadscentrum blijft uit.

Luikerstraat omstreeks 12 u op 11 mei.
© Natascha Clerinx

Vandaag 11 mei open verschillende winkels over heel het land weer hun deuren na weken van verplichte lockdown. Stad Sint-Truiden trof samen met de handelaren dit weekend al maatregelen. Zo staan op sleutelplaatsen op de Grote Markt palen met dispensers voor desinfecterende handgel. Op verschillende bloembakken zijn pijlen aangebracht om de wandelrichting in het centrum aan te geven.

Aan elke winkelingang hangt er wel een lijst met instructies en spatschermen lijken algemeen goed geworden.

De zuilen met handgel staan op strategische plaatsen op de Grote Markt.

De stormloop waar sommige handelaars misschien op hadden gehoopt blijft echter uit. Omstreeks de middag zag de Luikerstraat er zeer rustig uit. Niet veel anders dan hij zou zijn op een normale maandag wanneer verschillende handelszaken in onze stad een vrije dag hebben of later de deuren openen.

Luikerstraat omstreeks 12 u op 11 mei.

Een heel ander verhaal zien we aan de Action in Heers. Daar stond een lange rij klanten ijverig te wachten om de winkel te betreden. Aan de Ikea van Hasselt stonden honderden mensen aan te schuiven.

Action Heers

Voorlopig blijven deze taferelen dus nog uit het Truiense straatbeeld.

Wij roepen shoppers op om zeker de regels rond social distancing na te leven zodat we in alle veiligheid onze lokale handel kunnen steunen.

 

Auteur: NC