Truineer Nieuws melden?

Stappenplan klaar om sporttrainingen geleidelijk te hervatten

De sportcompetities blijven nog tot eind juli stilliggen. Vlaams Minister van Sport Ben Weyts (N-VA) heeft wel al een stappenplan klaar om de trainingen geleidelijk aan te hervatten. Daarbij volgde hij een gelijkaardige aanpak als eerder in het onderwijs. “In plaats van een aparte regeling voor elke sport, hebben we één duidelijke logica gehanteerd. Het doet er niet toe welke sport je beoefent, wel hoe je ze beoefent,” zo luidt het.

En dat resulteerde in dit gefaseerd plan:
1. Vanaf 18 mei: alle sportactiviteiten voor -12-jarigen zonder toeschouwers in openlucht. Ook volwassenen (maximaal 20 personen) kunnen sporten in openlucht, in georganiseerd verband en mits social distancing.
2. Vanaf 1 juni: indoortrainingen toegestaan met twee personen, mits social distancing.
3. Vanaf 15 juni:indoortrainingen toegestaan met maximaal 20 personen, mits social distancing.
4. Vanaf 29 juni: alle sportactiviteiten mogelijk, behalve wedstrijden.
5. Vanaf 1 augustus:wedstrijden met een gelimiteerd aantal deelnemers en toeschouwers (max. 2.000).
6. Vanaf 1 september:opnieuw massa-evenementen.
Weyts benadrukt dat dit plan slechts een advies is. De virologen en de Veiligheidsraad moeten hun fiat nog geven. Zij zijn vooral over de laatste stap terughoudend. De Memorial Van Damme, op 4 september, zou een van de eerste begunstigden kunnen zijn van dit plan.(bron HBVL)