Truineer Nieuws melden?

Stad investeert 2 miljoen in boost voor lokale economie

Dat de coronacrisis zijn sporen nalaat in de economie, zeker ook in de lokale economie, weet intussen iedereen. Onze stad investeert alvast twee miljoen euro om een relance aan te zwengelen.

“Social distancing-shoppen zal het nieuwe normaal worden”, luidt van vanuit de stad. “De komende 3 jaar gaan we 2 miljoen euro investeren in onze economie, dat een IMPACT heeft van 13 miljoen! Met ons actieplan willen we de Truiense economie een boost geven om deze moeilijke periode te overbruggen.”

Wat gaan we doen?

🛍 We moeten VEILIG kunnen winkelen, met infozuilen met alcoholgel, wandelrichringen (hou altijd rechts) en LED-schermen waarop alles nog eens staat uitgelegd. We doen er alles aan om klanten te spreiden: winkels werken met flexibele openingstijden, er zullen koopzondagen zijn én je kan winkelen “op afspraak”. Meer daarover vind je op 3800online.be

🎫 Met de welkom terug bon koop je bij onze lokale handelaars; de stad geeft je tot 30 juni 20% bovenop je aankoopbedrag cadeau. Met je Shop&theCity-kaart spaar je ook punten, en per 25 punten krijg je 25€ shoptegoed.

🚘 Je kan een uur lang gratis ondergronds parkeren in de Gazo en Clockhempoort

🥬 De Haspengouwmarkt en Sunday Market zullen zodra het mag opnieuw opgestart worden met een ruimere spreiding

🍏 we promoten seizoensarbeid bij onze inwoners en studenten, zodat ze de landbouwers en fruittelers een handje kunnen toesteken met de oogst

 We bekijken samen met de horeca hoe we opnieuw kunnen opstarten met respect voor de richtlijnen

Heel wat nieuwigheden die gaan zorgen voor een veilige heropstart 🧡 en een bloeiende economie in de hoofdstad van Haspengouw