Stad investeerde al 88.000 euro in de Welkom terug Bonnen

Op de gemeenteraad van 25 mei werden de economische maatregelen uit het IMPACT plan breed besproken.

© Natascha Clerinx

Eerder werd al de economische peiler van het IMPACT plan gelanceerd om de lokale handel te steunen. Onder andere de Welkom Terug Bon van Shop & the City met een meerwaarde van 20%, zat in deze beslissing. Er is reeds voor 88.000 euro van het budget van 150.000 euro voor de bonnen besteed. In totaal is er sinds 9 mei al 528.000 euro aan omzet.

De economische maatregelen werden herhaald. Naast de gekende maatregelen meldde
raadslid Carl Nijssens dat het IMPACT plan ook 50.000 euro investeringen in onze landbouw en fruitsector omvat. In totaal zal deze economische peiler 2 miljoen investeringsbudget omvatten.

De Welkom Terug Bon is een waardebon die 20% extra waarde toevoegt aan het bedrag waarvoor je hem koopt.

 

IMPACT ook op solidariteit

Het IMPACT plan bestaat uit vijf peilers waaronder economie, solidariteit en digitalisering.
Het stadsbestuur wil als volgende de aandacht leggen op de peiler solidariteit. Voorzitter OCMW Pascal Monette bevestigde tijdens de raad dat het aantal leefloners in onze gemeente is gestegen met 30%. Het aantal klanten bij de voedselbanken nam toe met 20%. Burgemeester Veerle Heeren herhaalde dat de peiler solidariteit/levenskwaliteit als volgende beslist zal worden.

Oppositie had meer verwacht

Oppositiepartij sp.a feliciteerde de gemeente met stukken van het plan. Onder andere het mijden van de wagen in de binnenstad vonden ze een positief iets.
Daarnaast vonden ze het spijtig dat de gemeente toch ervoor koos om 30 personeelsleden op tijdelijke werkloosheid te zetten. Fractieleider sp.a Gert Stas bepleitte dat er voldoende werk was voor deze personeelsleden gezien het IMPACT plan uitgewerkt moet worden.
sp.a steunde de goedkeuring van de economische tak van het IMPACT plan niet omdat de andere peilers van dit plan nog niet bekend zijn.
Ook oppositiepartij Groen benadrukt dat niet alle inwoners van de gemeente het budget hebben om gebruik te maken van de Welkom Terug Bon. Zij stemden echter voor de economische peiler van het IMPACT plan.