Sint-Truiden applaudisseert vrijdag voor de buren

Op vrijdag 29 mei is het Internationale Dag van de Buren. Op een traditionele Dag van de Buren nodigen mensen hun buren uit voor een hapje, drankje en gezellige babbel. Maar in coronatijden kan dit natuurlijk niet. Daarom lanceert de stad Sint-Truiden dit jaar een speciale editie waarbij buren vanop veilige afstand met elkaar kunnen verbroederen.

De stad Sint-Truiden roept dan ook iedereen op om op vrijdag 29 mei om 20u massaal tot aan zijn of haar voordeur, voortuin, balkon,… te komen en de Dag van de Buren vanuit hun kot te vieren.
 
‘Omdat we het in deze tijd heel belangrijk vinden dat buren met elkaar in contact blijven, hebben we een aantal speciale initiatieven opgezet om de Dag van de Buren toch te kunnen laten doorgaan, legt schepen van buurtzaken Jurgen Reniers uit.
 
‘We roepen alle straten, buurten en wijken op om mee te doen. Al wie een coronaveilig initiatief neemt in zijn of haar buurt en er een foto of filmpje van post op sinttruidensolidair.be of op zijn of haar facebookprofiel met #sinttruiden en #sinttruidensolidair, maakt kans op een gratis optreden van lokaal muzikaal talent bij de eerstvolgende buurtactiviteit na de opheffing van de coronamaatregelen. We kiezen er de drie leukste initiatieven uit. Dus we hopen dat iedereen vrijdag heel creatief uit de hoek komt. Een warme buurt, die zorgt voor elkaar en samen dingen organiseert, is heel belangrijk in deze vreemde tijd’ voegt burgemeester Veerle Heeren toe.
 
Wie op de Dag van de Buren iets in zijn of haar buurt plant, kan voor advies en hulp op maat terecht bij coördinator Buurtwerking Dirk Benaets op 0492 15 68 87 of via buurtwerking@sint-truiden.be.