Truineer Nieuws melden?

Sint-Trudo ziekenhuis stapt mee in onderzoek UZ Leuven

Het Sint-Trudo ziekenhuis is benaderd door het UZ Leuven om mee te werken aan een onderzoek rond bloedplasma van genezen coronapatiënten.

© Facebook Sint-Trudo

Het Sint-Trudo ziekenhuis is benaderd door het UZ Leuven om mee te werken aan een onderzoek rond bloedplasma van genezen coronapatiënten.

Het bloed van genezen patiënten bevat antistoffen die uit het bloed gefilterd kunnen worden. Het bloedplasma waarin de antistoffen zitten wordt dan toegediend bij zieken waar het virus nog in een vroeg stadium zit. Zo kan de ziekte vroegtijdig gestopt worden.

Dit is interessant gezien de versoepeling van de veiligheidsmaatregelen. Experts vrezen namelijk voor een tweede golf van coronabesmettingen. Dit onderzoek zou ervoor kunnen zorgen dat wanneer de ziekte wordt vastgesteld direct kan worden ingegrepen. De patiënt herstelt dan sneller waardoor besmettingsgevaar afneemt en de druk op ons gezondheidssysteem afneemt.

Voor het onderzoek zijn minstens 100 donoren nodig. Niet elke herstelde coronapatiënt is echter een geschikte donor. Daarom dat het belangrijk is dat zoveel mogelijk mensen zich melden bij het Rode Kruis. Zij nemen de stalen af.

Het Sint-Trudo ziekenhuis heeft ondertussen alles in gang gezet om deel te nemen aan de studie.

Auteur: NC