Truineer Nieuws melden?

Serge Debroux overleden

De Orde van de Commeduur meldt het overlijden van Serge Debroux (85). Hij was een gekend gezicht, vooral in de carnavalwereld, waarin hij steeds met zijn Alice, present tekende. Team Truineer betuigt Alice en de ganse familie zijn innige deelneming en wenst hen veel sterkte toe.

© Kevin Vanhees

Serge “van de Koekemadam”, een echte geboren en getogen Truienaar maar de liefde gevolgd naar Riemst, was vele jaren FEN Vlaanderen Commissaris voor de regio Sint-Truiden. Op élke activiteit was Serge graag aanwezig, maar zeker ook graag gezien en steeds geflankeerd door zijn vrouwtje Alice.

Zelfs na zijn jarenlange ambtsperiode bij FEN waren Serge en Alice steevast present op de activiteiten van de Orde van de Commeduur, en bij uitbreiding, van alle Sint-Truidense carnavalsverenigingen.

Serge werd meerdere keren gelauwerd door de Orde van de Commeduur en werd bovendien gehuldigd met de Orde van de Grote Nachtlamp, de hoogste Sint-Truidense carnavalsonderscheiding.

Met Serge verliest de Orde van de Commeduur opnieuw een Sint-Truidense en Limburgse carnavalist-pur-sang. “De grootste carnavalist van Europa!”, zo kondigde wijlen Rudi Festraerts hem telkens aan. En absoluut terecht.

“Via deze weg willen we Alice, zijn kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden ontzettend veel sterkte toewensen. We zullen hem zeker missen”, meldt de Orde van de Commeduur.

(Bron: Orde van de Commeduur)