Truineer Nieuws melden?

SDB investeert in fietsen voor personeel

Het Sociaal Dienstenchequebedrijf kocht met subsidies van het Pendelfonds van de Vlaamse Overheid 120 fietsen voor haar personeelsleden aan. Een investering in duurzame mobiliteit.

SDB is sociaal dienstenchequebedrijf met 8 kantoren in regio Limburg.

Voor haar werknemers investeerde het bedrijf in 120 elektrische en gewone fietsen. “SDB zet hiermee in op duurzame en gezonde mobiliteit voor haar werknemers. Korte en middellange afstanden kunnen op deze manier overbrugd worden op een verantwoorde manier. En ook wordt het aantal verplaatsingen met het openbaar vervoer teruggedrongen wat in deze corana tijden ook een pluspunt is”, vertelt voorzitter Roger Clerinx.

“De fietsen werden aangekocht bij Oxford via een lokale handelaar. Het is voor een bedrijf als SDB belangrijk om lokaal verankerd te zijn. Bovendien geniet elke werknemer van een gratis verzekering voor diefstal en pech en wordt elke fiets nog eens voorzien van een praktische dubbele fietstas”, besluit de voorzitter.

De investering kwam tot stand via een subsidiedossier van het pendelfonds van de Vlaamse overheid.