Truineer Nieuws melden?

Plopsaqua vordert, immense Sky Drop al klaar

Ondanks Corona vorderen de werken aan Plopsaqua Landen-Hannuit met rasse schreden.  Intussen is de negentien meter hoge Sky Drop waterglijbaan, die één van de attracties in het park moet worden, ook al te zien. Wanneer Plopsaqua echt zal opengaan, hangt natuurlijk niet alleen af van de werken maar ook van de evolutie van de Coronapandemie. In principe was dat dit najaar.

© Philip Kevers

In het gloednieuwe zwemcomplex zal zowel plaats zijn voor ontspanning en recreatie als voor sport en educatie. Naast een 25 meterbad met acht banen en een instructiebad met vier banen, komt er een reusachtig recreatief gedeelte met drie spectaculaire glijbanen. Daaronder: de 19 meter hoge Sky Drop, De Glijdende Banden en de Disco Slide. Verder zal Plopsaqua Landen-Hannuit ook over een golfslagbad, Wild River, playhouse, peuterbad, bubbelbaden, buitenzwembad, ligweide en sauna beschikken.

De zones worden volledig rond de leefwereld van Bumba en Maya de Bij ingericht. Er zal gewerkt worden met scenografische verlichting die per setting aangepast wordt. Op die manier worden bezoekers in verschillende thema’s en leefwerelden ondergedompeld en wordt de beleving compleet anders dan in een klassiek subtropisch zwemparadijs.

Voor inwoners van Landen en Hannuit wordt Plopsaqua het nieuw stedelijk zwembad. Het gaat om een investering van 25 miljoen euro.

(bron: plopsafans.be)