Truineer Nieuws melden?

Opnieuw gasten in Spaanse B&B van Nico en Hermine

Vanaf maandag 18 mei schuiven de regio’s Andalusië, en Valencia in zijn geheel door naar fase 1 van het de-escalatieplan. Madrid en het stedelijk gebied van Barcelona blijven in fase 0. Inwoners van de provincie Alicante mogen zich vanaf morgen vrij bewegen in de provincie en kunnen eventueel een uitstapje maken naar de Finca Pura van Nico en Hermine, die bij ons bekend zijn als de vroegere uitbaters van het restaurant Place Verte op de Groenmarkt. Wij moeten voorlopig nog even wachten om hen een bezoekje te brengen. (meer info: www.fincapura.com)

Hoe zit het met de maatregelen in Spanje?
Om onnodige verspreiding of binnenkomst van het coronavirus in het land te voorkomen en in lijn met het advies hierover van de WHO en de EU heeft Spanje vrijdag dertien luchthavens en havens aangewezen die als ‘toeristische corridors’ kunnen dienen.
Het gaat om havens en luchthavens die, tijdens de de-escalatiefase en zodra toeristen van buiten Spanje weer mogen reizen, als enige toegangspunten dienen om de toestroom van mensen uit het buitenland te verwerken.
Het gaat om de luchthavens van Madrid, Barcelona, Gran Canaria, Málaga en Palma de Mallorca. Daarbij komen de havens van Málaga, Barcelona, Bilbao, Las Palmas de Gran Canaria, Palma de Mallorca, Tenerife, Valencia en Vigo. Op die dertien toegangspunten zal het ministerie van Volksgezondheid zorgen voor strikte gezondheidscontroles om te voorkomen dat er risico ontstaat voor de Spaanse bevolking. 
De nieuwe maatregel gaat samen met de ministeriële verordening die reizigers afkomstig van buiten Spanje na hun aankomst verplicht twee weken in quarantaine te blijven. Ook zijn de grenzen tot 15 juni nog gesloten voor niet noodzakelijke reizen.

Hotels, campings en andere toeristische accommodaties mogen in Fase 1 opengaan maar de openbare ruimten zoals spa, zwembad, fitnessruimte, kinderspeelplaats etc. moeten gesloten blijven.

In Fase 1 mogen bars en restaurants hun terrassen openen met een capaciteit van 50% van de normaal toegestane capaciteit.

In Fase 2 (25 mei) mogen bars en restaurants ook binnen open met een capaciteit van 33% en alleen met klanten aan tafels. In Fase 3 (8 juni) mogen bars en restaurants open met een capaciteit van 50% en mag men ook aan de bar zitten of staan. In alle gevallen dient met een afstand van 2 meter tussen tafels of groepen van tafels te handhaven vanwege de verplichte social distance. Daarnaast dient men veel hygiënische maatregelen te nemen.
UPDATE: Men mag op tijden buiten de tijdvakken naar een terras gaan. Dat wil zeggen, je hoeft je niet te houden aan de bovengemelde tijdvakken als men een biertje, sangria of wijntje wilt gaan drinken op een terras. Deze mogen tot 23 uur open zijn.