Opnieuw bezoek toegelaten vanaf dinsdag 2 juni in Trudo ziekenhuis

Het Sint-Trudo Ziekenhuis meldt dat vanaf dinsdag 2 juni terug beperkt bezoek toegelaten is voor opgenomen NIET-CORONA-patiënten. Om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen, zijn wel een aantal richtlijnen van toepassing. Die lees je best even na vooraleer je op bezoek komt.

De volledige versoepelde bezoekersregeling kan je HIER nalezen.

Steeds dezelfde, volwassen bezoeker voor een niet-corona-patiënt is welkom tussen 16.00 uur en 19.00 uur en dit voor maximum 30 minuten.

Er zijn enkele uitzonderingen voor:
Pediatrie: beide ouders of voogden mogen afzonderlijk de hele dag langskomen.
Materniteit: partner of één aangeduide persoon mag hele dag langskomen. Ander bezoek mag niet.
Intensieve Zorgen en Stroke kan bezoek ontvangen tussen 18.00 u. en 19.00 u. Voor bezoek aan patiënten in kritieke of eindelevensfase zijn andere afspraken mogelijk in overleg met de behandelende arts.

We laten jammer genoeg geen bezoek toe voor patiënten in isolatie, dagziekenhuis of met COVID-19-symptomen tot 14 dagen voorafgaand aan het bezoek.

De voorschriften voor een veilig ziekenhuisbezoek blijven van kracht. Bij binnenkomst meld je je aan. Daar word je gevraagd om je handen te ontsmetten. Draag dus geen handschoenen. Breng jouw eigen mondmasker mee en draag dit tijdens het hele bezoek. De patiënt draagt ook een mondmasker.
Het blijft ontzettend belangrijk om voldoende afstand te houden (1,5 meter) van patiënten, zorgpersoneel en andere ziekenhuisbezoekers. Lichamelijk contact met de patiënt is niet mogelijk.
Hou rekening met de looprichtingen. Neem geen drinken of eten mee voor een patiënt.
Indien de voorzorgsmaatregelen niet gevolgd worden, mag de verpleging jou vragen om de afdeling te verlaten.

Ben je ziek? Of vertoonde je de afgelopen 14 dagen symptomen van COVID-19? Blijf dan thuis en stel je bezoek aan het ziekenhuis uit!