Truineer Nieuws melden?

Nog 49 setjes Truiense mondkapjes beschikbaar

Op 3 dagen tijd werden er 351 setjes mondkapjes besteld. Met deze actie hopen we enerzijds het dragen van de kapjes een leuke insteek te geven. Liefst 1053 Truiense mondkapjes werden verkocht. Er zijn nu nog 49 setjes beschikbaar in de webshop. Het goede doel dat gekozen werd met het Sint-Trudo Ziekenhuis werd ook bekend gemaakt.

Praktisch:

 • Wasbaar tot 60°C
 • Antibacterieel en waterafstotend
 • 2-lagen 100% polyester met OEKO-Tex 100 certificaat
 • 20 EUR voor drie mondkapjes met de populairste boodschappen inclusief gratis levering in een straal van 20 km van de Grote Markt van Sint-Truiden, 5 EUR indien verzending +20km vanaf de Grote Markt.
 • Webshop opent vanaf morgen (zondag 10 mei) om 9 uur op deze website met pre-order mogelijkheid, levering 28 mei – 5 juni
 • 50 cent per mondkapje gaat naar een goed doel, in overleg Sint-Trudo Ziekenhuis. Hieronder korte toelichting hoe het Ziekenhuis de keuze maakte:“We zijn voortdurend op zoek naar middelen om procedures/onderzoeken meer kindvriendelijk te maken. Vandaar dat ik vorig jaar wat meer informatie zocht over de VR-bril en deze vond bij de firma Oncomfort. Hun VR-bril wordt in verschillende ziekenhuizen reeds gebruikt zowel voor kinderen als voor volwassenen.
  Het gaat hier om digitale sedatie. Er zijn n.l. veel VR-brillen op de markt die kinderen kunnen afleiden d.m.v. spelletjes, net zoals we voor thuisgebruik een VR-bril zouden kunnen kopen maar die kunnen alleen maar afleiden, wat ervoor zorgt dat de persoon bijvoorbeeld pijn of ongemak wel nog zou kunnen ervaren. Deze specifieke VR-bril zorgt voor afleiding én hypnose/sedatie zonder medicatie. Kan gebruikt worden vanaf 6 jaar omdat het kind zich moet kunnen verplaatsen in de virtuele wereld die hij/zij te zien krijgt. (uiteraard kan de kinderarts specifiek voor een jonger kind ook beslissen hem te gebruiken, dit is afhankelijk van kind tot kind). De software bestaat uit verschillende programma’s, afhankelijk van de duur van het onderzoek/de procedure kan je een langer/korter programma kiezen en afhankelijk van het kind (en procedure/onderzoek) kies je een module met een spelletje of ééntje met een relaxerend programma. Zo is er zelfs een module specifiek voor MRI, de kinderen worden voorbereid op een reis door de ruimte en kunnen alles wat ze tijdens deze sessie leerden, daarna toepassen onder het MRI-toestel. (uiteraard kan de VR-bril niet mee in het toestel maar volgens de firma gaan kinderen die deze voorbereiding doormaakten, zonder aarzelen onder het – anders héél angstaanjagende – toestel)Wij hebben in september 2019 de VR-bril getest tijdens een bloedafname en vaccinatie bij een kind van 12j, ze was erg angstig maar merkte niets van de hele procedure. We hebben daar een filmpje van, staat normaal gezien ook nog in de Sint-trudoziekenhuis team facebook.
  Zelf heb ik hem ook mogen uitproberen met module Aqua kids; hele mooie software. Je wordt als het ware ondergedompeld in een nieuwe wereld, je gaat er vanzelf helemaal in mee. Er komt bijvoorbeeld een walvis in voor, de stem die je hoort vraagt om je ademhaling aan te passen aan de bewegingen die de walvis uitvoert met zijn staart.

  Wij zijn er alleszins allemaal (zowel pediaters als verpleegkundigen) héél erg enthousiast over en denken dat het een enorme meerwaarde zal zijn. Er zijn namelijk meer en meer kinderen angstig, vaak door wat ze op televisie/youtube/sociale media over ziekenhuizen/onderzoeken/.. zelf opzoeken, de drempel is voor sommige kids dan zelfs al hoog om nog maar op onze onderzoekstafel te komen zitten. Een knap/modern gadget zoals de VR-bril, zal hen ongetwijfeld wel kunnen overtuigen om dat vervelend onderzoek wel te laten doen.”

*Afbeelding hierboven is een 3D tekening en wijkt licht af van de realiteit aangezien ze nog niet geproduceerd zijn. Hieronder vind je een echt exemplaar als voorbeeld.