Truineer Nieuws melden?

Nieuwe cijfers voor Sint-Truiden, Sciensano corrigeert

Toen we zondagmiddag de officiële cijfers brachten in het weekoverzicht bleek er een afwijking te zijn in de cijfers van zaterdag. 32 nieuwe besmettingen bleken er op zaterdag te zijn geregistreerd. Zowat alle media namen deze officiële cijfers over, er was blijkbaar enkel op onze redactie een alarm afgegaan. Fouten kunnen er altijd gebeuren en maar goed ook… Er bleek niets aan de hand. Ondertussen zijn de cijfers gecorrigeerd met 30. Hieronder de nieuwe cijfers van Sciensano. Er werd een correctie uitgevoerd waardoor er in onze cijfers altijd verkeerdelijk een tweede piek te zien zal zijn. Gisteren zijn er 2 nieuwe besmettingen geregistreerd wat maakt dat we op 674 besmettingen in totaal zitten.

© twitter

Toelichting van onze redactie:
“Wij hadden nooit de bedoeling om Sint-Truiden in een slecht daglicht te stellen. Het waren officiële cijfers van Sciensano waarbij wij ervan uit gingen dat door de contacttracing er wel overal alarmen afgegaan zouden zijn. We hebben onmiddellijk het Sint-Trudo Ziekenhuis gevraagd voor een toelichting. Die kwam telefonisch nadat het al was opgepikt in het VRT Nieuws. Wij hopen dat men nu wel korter op de bal zal spelen als er zo’n grote afwijkingen geregistreerd worden. Langs de andere kant had men misschien pas veel later opgemerkt dat er fout geteld werd, en dat had dan misschien weer invloed gehad op mogelijke versoepelingen. Wij hebben met andere woorden toch onze bijdrage geleverd aan een betere opvolging van de cijfers.

Overzicht op basis van cumulatieve cijfers Sciensano.

16/mei 3
17/mei 0
18/mei 8
19/mei 1
20/mei 0
21/mei 0
22/mei 7
23/mei 32
24/mei 2
25/mei 0
26/mei -30
27/mei 2