Truineer Nieuws melden?

Nest koolmeesjes van menu van kater gehaald

Stel je voor. Je bent een dierenliefhebber, weet dat je een nest koolmeesjes in een nestkastje hebt zitten, maar merkt plots dat de kater van een buur dat kastje van de boom rukt. Wat zou je doen? Die meesjes redden, of de natuur zijn gang laten gaan en het troeteldier van die buur dat lekkere menu gunnen?

© copyright PK

Onze bewoner van een villa met grote tuin in Nieuwerkerken stuurde ons eerst de bijgaande foto op en deed ons verder telefonisch zijn verhaal. “Ik was net thuis en zat in mijn tuin wat van het mooie weer te genieten. Tot ik een kat uit de geburen plots een move zag maken en met een fikse sprong en een zwaai met een poot dat nestkastje van de boom zag rukken. Ik twijfelde niet, joeg de kat weg, en hing het nestje voorzichtig terug in de hoop dat de meesjes geen averij hadden opgelopen. Niet dus, gelukkig. Nauwelijks een dag later bleek dat mijn redding er één op de valreep was geweest. Gisterennamiddag vlogen alle koolmeesjes uit, de vrije natuur in, niet beseffend dat ze aan het ergste waren ontsnapt. Dat de kater een lekker menu miste? Daar heb ik geen problemen mee. Die vindt wel genoeg voederbakjes in de buurt of moet zijn geluk maar elders wagen.”