Truineer Nieuws melden?

Lentedagen op komst maar op moederdag wordt het kouder

Vandaag blijft het droog en vrij zonnig weer, ondanks enkele hoge of middelhoge wolkenvelden. Vooral in de streken langs de Franse grens zijn de wolkenvelden het talrijkst. De maxima liggen tussen 11 graden in de Hoge Venen en 17 graden in de Kempen. De wind waait matig uit het noordoosten.

Morgen wordt het zonnig en al een beetje zachter. De maxima schommelen tussen 15 graden in de Hoge Ardennen en 19 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot soms nog matig uit het oosten.

Ook op donderdag is het zonnig. De maxima liggen tussen 16 graden in de Hoge Venen en aan zee, en 21 graden in de Kempen. Elders waait de wind meestal zwak uit het oosten of uit veranderlijke richtingen, of is het windstil.

Vrijdag wordt het overwegend zonnig, maar vanuit het zuiden bereiken wat meer hoge en middelhoge wolkenvelden ons land. Het blijft opnieuw droog. Met maxima tussen 16 graden aan zee en 23 graden in het centrum wordt het wederom zeer zacht. De wind is meestal zwak en veranderlijk. In de namiddag draait de wind aan zee naar het noordnoordoosten.

Zaterdagvoormiddag is het overwegend zonnig met soms hoge of middelhoge wolkenvelden. In de namiddag neemt de bewolking en de kans op een lokale (onweers)bui vanuit het zuiden toe. In de meeste streken zou het wel nog droog blijven. Het wordt opnieuw zeer zacht. De maxima liggen tussen 17 en 23 graden of lokaal wat meer. De wind waait zwak uit veranderlijke of noordoostelijke richtingen.

De weersverwachting voor zondag is onzeker. Deze onzekerheid is verbonden met de timing van een koufrontpassage. De kans op een wisselend tot zwaarbewolkt weertype met een beetje regen of enkele buien lijkt het grootst. Na de passage van het koufront draait de wind naar het noorden en wordt het gevoelig koeler. (bron KMI)