Truineer Nieuws melden?

Labiomista gaat op 9 juni opnieuw open en toont ‘nieuwigheden’

Op 9 juni gaat ook LABIOMISTA, het evoluerende kunstwerk van Koen Vanmechelen opnieuw open. Intussen heeft de kunstenaar, net zoals veel van zijn collega’s, niet stil gezeten. En dus pakt ook hij uit.

© FB Koen Vanmechelen
LABIOMISTA, het evoluerende kunstwerk van de Truiense kunstenaar Koen Vanmechelen i.s.m. stad Genk, gaat op 9 juni terug open voor het grote publiek. “De lockdown heeft het uitgebreide Cosmopolitan Culture Park nog een extra dimensie gegeven,” zegt de kunstenaar. “Ons tweede seizoen staat in het teken van verbinding, energie & healing. Symbool voor dit alles is het nieuwe campagnebeeld.”
“Curator Stephanie Manasseh vroeg me om een selfie te maken met een van mijn kunstwerken voor de ART AT HOME groep.
Ik heb gekozen voor The Walking Egg; een ei met poten, bovenop de verschillende encyclopedie van de mensenrechten. Als een ei zoekt een kunstenaar altijd naar de juiste omgeving om uit te komen.”

Je kunt het werk ontdekken in LABIOMISTA vanaf 9 juni.