Horecazaken open op 8 juni? Druk wordt opgevoerd

Het overlegcomité  buigt zich donderdagavond vanaf 18 uur over de horecasector en het toerisme. Dat heeft het kabinet van Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) vandaag bevestigd. In de exitstrategie is de mogelijke heropening van de horeca voorzien voor de derde fase, die op 8 juni ingaat. Het is echter nog lang niet zeker dat er donderdag ook al knopen zullen worden doorgehakt. Intussen pakt de sector ook uit met een plan. Een plan dat intussen is gekend. Daarmee wordt de druk verder opgevoerd. Zowat 60 procent van de klanten geeft aan onmiddellijk het bezoek aan restaurant of café te zullen hernemen. De overige 40 procent is iets voorzichtiger en wil het bezoek enkele weken uitstellen. Die cijfers zijn afkomstig uit een onderzoek van de UGent. Intussen pakken een aantal Truiense horecazaken op hun facebookpagina al uit met het bericht dat ze terug opengaan.