Truineer Nieuws melden?

Horeca Vlaanderen zet druk op Nationale Veiligheidsraad

Het gaat bij ons niet onopgemerkt voorbij dat de horecazaken bij onze Noorderburen op 1 juni opnieuw aan de slag gaan. Horeca Vlaanderen, bij monde van CEO Matthias De Caluwé, luidt in de Zondag de alarmbel. Er moet volgens hem deze week duidelijkheid komen want 20.000 jobs staan op de helling.

 

De volgende Nationale Veiligheidsraad is gepland voor 3 juni, maar tot dan wachten is volgens De Caluwe geen optie. Uitbaters hebben tijd nodig om bestellingen te plaatsen bij hun leveranciers en deze op tijd geleverd te krijgen. Ook het herinrichten van hun zaak om sociale distancy te bewerkstelligen vraagt tijd.

Naar verluidt zijn er fiches opgemaakt per type horecazaak voor zowel binnen- als buitenruimten. Ook zijn er richtlijnen waar zowel ondernemers, het personeel, leveranciers als de klanten zich aan moeten houden.

Ook in Sint-Truiden zit men niet stil, morgen is er opnieuw overleg tussen de horeca en het stadsbestuur om de heropstart van café’s en restaurants voor te bereiden.
Dat de terrassen worden uitgebreid, om de sociale distancy te kunnen vrijwaren, is geen geheim. In die zin werd ook de Haspengouw Markt gisteren reeds met succes aangepakt.