Truineer Nieuws melden?

“Hoog tijd dat de horeca op één lijn komt”

Zijn horeca-uitbaters de speelbal van virologen en politici omdat ze te weinig verenigd zijn? Het is alleszins een mening die circuleert binnen de sector. De bekende Limburgse horeca-uitbater Dirk Hendrickx legt de vinger in de wonde. De Truiense horecabaas Luc Withofs zit op dezelfde lijn. Hierbij intergraal de open brief (via facebook) van Dirk Hendrickx.

k ben zo kwaad…
8 juni zouden wij mogen open gaan.
Onze horeca organisatie “Horeca Vlaanderen” heeft tot enkele uren geleden gestreden om ten laatste vanavond een horeca plan te kunnen voorleggen met de volledige exit strategie waar de horeca dient rekening mee te houden om te kunnen/ mogen open gaan.
Helaas door het geruzie tussen virologen en politiek weten wij op dit moment zelfs niet wanneer de horeca überhaupt mag open gaan.
Op 3 juni zullen we geīnformeerd worden of we op 8 juni, onze klanten mogen ontvangen…of misschien ook niet.
Nog steeds worden wij gezien als onnozelaars en dieven die alleen maar zwart werken en krijgen we geen respect.
Daarom wordt er met ons gesold en worden wij ook niet au serieux genomen.
Wij zijn zo’n ondergewaardeerde sector waardoor wij altijd aan het kortste eind trekken.
En toch wil heel de bevolking dat zijn of haar horecazaak weer open gaat en klaar staat en dat is ook onze missie….
Het hele systeem zit fout in elkaar.
Het wordt hoog tijd dat de hele horeca op één en dezelfde lijn komt.
Ik bedoel daarmee dat iedereen verplicht wordt om een geregistreerde kassa te installeren.
Restaurants-café’s – frituren-pitabars – ijssalons-koffieshops etc……
Dan pas kunnen wij maatregelen afdwingen t.ov. de overheid.
Zolang 40 % van de horeca nog zwart werkt, hebben wij niets te zeggen en dat moet dringend stoppen!!!
Ik wil zeker niet de pastoor uithangen, want elke ondernemer heeft in zijn leven al wat extraat’jes gedaan, maar dit is voltooid verleden tijd en niet meer van DEZE tijd.
Ik ben geen voorstander om de prijzen op te slaan, omdat de klant er de dupe van zou zijn.
Ook voor hen wordt het een dure affaire.
Dat is dus niet de oplossing!!
Al de horecazaken die niet met een blackbox werken,krijgen de kans om zich in regel te stellen en anders zullen er maatregelen genomen worden.
Dit zal wat mij betreft en een aantal vooruitdenkende collega’s , de regel moeten worden waar heel het horecalandschap moet achter staan…..
Zoniet zijn we gedoemd om ten onder te gaan.
Wij maken ons klaar om jullie in alle veiligheid, maar toch met de nodige gezelligheid te ontvangen en hopenlijk wordt het 8 juni…
Keep safe,but keep happy!