Truineer Nieuws melden?

Het blijft alvast mooi weer tot na het pinksterweekend

De mooie lente met aangename, zomerse temperaturen en veel zonneschijn, blijft nog een tijd in onze streken. Voor de natuur zou een buitje erg welkom zijn maar dat zit er de eerste dagen nog niet in. Een hogedrukkern, die zich verplaatst van de Britse Eilanden naar de Noordzee, beïnvloedt ons weer. Een zeer zwakke storing trekt vanavond vanaf de kust en Nederland door ons land. (bron: kmi)

 

Vooruitzichten

Deze namiddag is het nog steeds droog en zonnig met in het binnenland enkele wolkenvelden. De maxima schommelen rond 25 graden. Er waait een matige en over het oosten soms nog een zwakke noordenwind. Vanavond verdwijnen de stapelwolken in het binnenland geleidelijk.

Donderdag wordt het alweer droog en zonnig met maar hier en daar een wolkje. We krijgen maxima tot 24 graden. De matige of lokaal vrij krachtige oostnoordoostenwind krimpt naar het noordoosten.

Vrijdag is het aanhoudend zonnig en kurkdroog met hoogstens enkele hoge sluierwolken. De maxima schommelen rond 23 graden. De wind waait zwak tot matig uit oostnoordoost.

Ook zaterdag is het overwegend zonnig en droog. In de namiddag bereiken vanuit Duitsland enkele wolkenvelden de oostelijke landshelft. Het is nog steeds vrij warm voor de tijd van het jaar met maxima tot 24 graden in het centrum. Eerst is de oostenwind soms zwak, later overdag wordt hij matig.

Zondag duurt het zonnige en droge weer voort. Over het oosten kunnen er hoge sluierwolken voorkomen. De maxima liggen rond 23 graden. De wind waait matig uit noordoost.

Maandag verwachten we nog steeds veel zon met in de namiddag vorming van enkele stapelwolken in het binnenland. Het kwik klimt tot 25 of 26 graden in het centrum.