Hardleerse dealer na een maand opnieuw betrapt

In 16 april vrijgelaten onder voorwaarden, heeft de Truiense politie een hardleerse dealer opnieuw betrapt op dezelfde feiten. De persoon in kwestie mag zich nu wel aan een heel fikse straf verwachten. Hij is aangehouden.

In april 2020 organiseerde de gerechtelijke dienst van de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken een huiszoeking in het kader van een drugsonderzoek. Er werd 1 persoon – geen onbekende voor de politiediensten – gearresteerd. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt, die hem op 16 april 2020 vrij liet onder voorwaarden.

Verder onderzoek toonde aan dat hij zich niet hield aan de opgelegde voorwaarden (gebruik/verkoop drugs). Bijgevolg levert de onderzoeksrechter een nieuw huiszoekingsmandaat af, met positief resultaat. Tijdens de huiszoeking op 27 mei 2020 werden o.a. verdovende middelen aangetroffen. De 21-jarige bewoner werd opnieuw gearresteerd.

De man werd na verhoor, voorgeleid bij de onderzoekersrechter te Hasselt en werd aangehouden.

Het onderzoek wordt verdergezet.