Truineer Nieuws melden?

Geen nieuwe opflakkering Corona in Sint-Truiden

Er is geen sprake van een opflakkering van de Corona pandemie in Sint-Truiden. Blijkbaar werden er resultaten van twee soorten testen door de diensten verkeerdelijk gemixt. Dat zegt viroloog Steven Van Gucht.

Wat Sint-Truiden betreft hebben we de laatste drie dagen hoge cijfers gemeten”, zei Steven Van Gucht vandaag op de nationale persconferentie.  “Nochtans hadden de Gezondheidsinspecteurs, de triagecentra en de huisartsen daar geen weet van. Bij nadere analyse blijkt dat er resultaten van twee soorten testen zijn gemixt, wat vermoedelijk een vals beeld opleverde. Zowel de resultaten bekomen door de PCR-testen als de nieuwere serologie-testen zaten vervat in die cijfers. Wat betreft die serologie-testen gaat het vaak over al wat oudere infecties. Meteen een mogelijke verklaring voor het hoge cijfer. Dus gaat het hier niet over een nieuwe opflakkering.”

Sciensano bekijkt nu hoe ze zo’n vermenging van informatie in de toekomst kunnen vermijden.