Truineer Nieuws melden?

Geen nieuwe besmettingen in Home Elisabeth

In Home Elisabeth halen ze opgelucht adem. Maar twee bewoners zijn positief getest op Corona. Maandag volgt al een nieuwe testing.

“Al onze bewoners die afgelopen woensdag bij ons aanwezig waren, zijn getest en met toch wel enige emotie kunnen wij zeggen dat al onze bewoners op 2 personen na negatief hebben getest”, zegt Sarah Swinnen. “Dit betekent dus dat we geen nieuwe verdachte bewoners hebben, die positief zijn geworden, wat een hele prestatie is.”

“Dikke pluimen komen op de hoed van al onze medewerkers voor al deze extra inspanningen. Trots op ons team van de home en voor de veerkracht die ze tijdens deze moeilijke tijden hebben getoond! Wat een geluk dat jullie er zijn!”

“Ook bij onze medewerkers kunnen we spreken van een goed resultaat, al onze medewerkers die aan het werk zijn testen negatief. We hebben nog drie medewerkers die nog even op adem moeten komen, maar ook daar hebben we goede hoop dat we ze weldra weer gezond en wel in ons midden hebben. Ook zij worden gescreend alvorens te herstarten.”

“Aanstaande maandag doen wij een tweede screening van onze bewoners die negatief zijn gescoord, dit om vals negatieve resultaten te voorkomen. Dit hebben we nodig om onze bezoekersregeling op te stellen want we weten dat jullie allemaal uitkijken naar een bezoek naderbij. Doch willen we enige voorzichtigheid meegeven en dat het in het begin zal buiten zijn of in de tent, kortdurend.”