Foorreizigers trekken richting Van Ranst en vragen heropstart in juli

Via Truineer sloeg de Truiense foorreizigster Patricia Clabots al alarm. 75 dagen sluiting wegens Corona zet de hele sector op losse schroeven. Na een bezoek van de kermisvakbonden aan Marc Van Ranst en zijn team is er hoop. Samen met 75 pommes d’amour -eentje voor elke dag sluiting- werd een uitstapprotocol overhandigd. Komende week mag de Veiligheidsraad beslissen. De kermismensen willen op 1 juli weer van start gaan.

© FB DFB

Naast het feit dat het kermisseizoen niet kon beginnen en dat de sector eigenlijk al sedert oktober niet meer actief is, is de kermiswereld nu ook al 75 dagen officieel in lockdown vanwege de corona-crisis.

’t Is lang geweest. Wat te lang, en zonder enig echt perspectief. En dus trokken de kermisvakbonden D.F.B – V.B.F hun stoute schoenen aan en haasttten ze richting Marc Van Ranst en zijn REGA Instituut in Gasthuisberg.  Daar overhandigden ze 75 pommes d’amour -eentje voor elke dag dat ze intussen gesloten zijn- en een uitstapprotocol aan Marc Van Ranst en zijn team.
.

De rode liefdesappels werden trouwens geschonken door Olivier Rosa & Nicole Ropers van Cotton Candy-American Dreams en werden met dankbaarheid ontvangen door professor Marc Van Ranst en het personeel, mensen die volgens dezelfde foorreizigers toch elke dag letterlijk in de vuurlinie staan.

De kermisvakbonden maakten trouwens van de gelegenheid gebruik om hun uitstapprotocol te overhandigen en vroegen M. Van Ranst wat hij denkt over de hervatting van de kermis. “Hij heeft ons verteld dat we meer kunnen toestaan in de zomer dan mensen denken”, vertellen de foorreizigers. “Het punt staat op de agenda van de volgende Nationale Veiligheidsraad op 3 juni. Het is een goed teken dat het Efteling Park zijn deuren opent en andere pretparken. Nu kunnen ze ons niet verder in de kou laten staan.”

De kermisvakbonden vragen alleszins om in juli van start te kunnen gaan. Dat zou meteen ook goed nieuw betekenen voor Sint-Truiden. Bij ons vindt de kermis traditioneel het laatste weekend van augustus plaats.