Truineer Nieuws melden?

Fase 2 van versoepelingen coronamaatregelen start nu maandag 18 mei

Vanmiddag werd stipt om 13.30 uur op een persconferentie toelichting gegeven op de versoepeling van maatregelen die ingaan op maandag 18 mei. Musea, culturele bezienswaardigheden en bibliotheken mogen openen mits online of telefonische ticketverkoop of reservatie. Kappers en schoonheidsspecialisten mogen openen op afspraak en moeten gezichtsbescherming dragen of mondkapjes. Markten mogen openen mits goedkeuring lokale overheid, opmaak circulatieplan en de marktkramers moeten verplicht mondkapjes dragen, voor bezoekers wordt het sterk aangeraden. Dierenparken (zoo) mogen weer openen op voorwaarde van online ticketverkoop of telefonische reservatie. Sporttrainingen in clubverband mogen hervatten met 20 personen inclusief een verplichte coach. Huwelijken en begrafenissen mogen in totaal voor 30 mensen georganiseerd worden.

Haspengouw Markt en Sunday Markt hebben circulatieplan klaar
Nico Noppen, voorzitter van de Marktkramers is enthousiast: “Ons circulatieplan is klaar om veilig op te starten. Dat zal na overleg met het stadsbestuur op zaterdag 23 mei zijn.” Ook de Sunday Markt is klaar om op zondag 24 mei weer open te gaan.

Verder wordt er naar fase 3 verwezen van 8 juni waar bekeken wordt wat mogelijk is qua verdere versoepeling van maatregelen. Zo zal verder bekeken worden wat er mogelijk is qua zomerkampen, heropening restaurants, terrassen en cafés. Ook de toeristische mogelijkheden worden bekeken. Culturele activiteiten zijn sowieso niet mogelijk tot 30 juni.