Truineer Nieuws melden?

Een geheugenopfrissertje: wat stond er in de weekendbijlagen?

Alle bijlagen van de weekendkranten lezen, begin er maar aan! Wij verzamelen vanaf nu enkele quotes, verrassende uitspraken, weetjes, doordenkertjes, to do’s en nog andere items op maandagmorgen. Verwacht geen ellenlange uiteenzettingen, neen, gewoon enkele dingen, die ons zijn bijgebleven.

journalist.be

Sjiek (HBVL)
“Ik verwacht dat we met een zekere nostalgie zullen terugdenken aan deze coronacrisis. We onthouden de mooie wandelingen, de rust op straat en de stilte” (Ignace Glorieux, hoogleraar sociologie)
Nina (HLN)
“Voeten houden ons lichaam in balans, letterlijk en figuurlijk. Koop geen sandaalmodellen, die achteraan open zijn. Je loopt er vaak naast wat tot wrijving, eelt en kloofjes leidt.” (Paul Borgions, podoloog)
Goesting (HBVL)
Het Truiense atelier E bouwt creatieve me-time momenten in. Maak een plantenhanger van een oud shirt, een vogeltje van wc-rollen, een brillenetui en zo meer. Er staan leuke filmpjes met DIY-projecten op de website www.ateliere.be.
Weekend (corona) (HLN)
“Voor iedereen zijn het coronavirus en de pandemie benauwend. Grappen hierover komen handig van pas als ventiel om de crisis wat kleiner en verder van ons weg te doen lijken.”(Mark Boukes, universiteit Amsterdam)
Onder dak (HBVL)
Het witte huis maakt een opmerkelijke opmars in het straatbeeld én van dak tot dorpel. Urbanisten beschouwen meer witte daken in de grootsteden als een snel gewin om het zogenoemde hitte-eilandeffect, in de stad is het vaak enkele graden warmer dan daarbuiten, aan te pakken.
Weekend (leef) HLN
Netflix, de populaire streamingdienst, telt wereldwijd 183 miljoen betalenden. Het bedrijf van Reed Hastings maakte de voorbije maanden 652 miljoen euro winst maar heeft nog altijd voor miljarden aan schulden.
De Markt (HBVL)
“Dames met lang haar, die op de fiets een helm dragen, vermijden absoluut haarlak want die gaat in de helm plakken en fixeren je haar op een onmogelijke manier.” (kapper-adviseur Jochen Aanhoudt)
Nina zomertrends (HLN)
Een lange printjurk is een must omdat de lange jurk de perfecte one-piece is voor de zomer. Een bloemenprint is meer in trek dan ooit. Dat kan met een elegante instapper of een chunky sandaal.