Truineer Nieuws melden?

Dochter Goedele Liekens zat in de kast meldt het Belang van Limburg

De lockdown-barbecue in een villa aan de Hasseltsesteenweg, waarover heel veel te doen was en is, kan en zal nog een serieus staartje krijgen. En dan hebben we het niet alleen over de boetes die zijn voorzien bij het overtreden van de Coronamaatregelen. Intussen werd er al een klacht ingediend bij Comité P door Goedele Liekens, vroeg de korpschef een intern onderzoek aan, maar zijn er ook beelden opgedoken van ‘nieuwe’ feestvierders die zich tijdens het bezoek van de politie in een kast verstopten.

 

 

© Foto freepik.com - geen referentie tot artikel

Goede Liekens diende klacht in bij Comité P omdat haar naam in verband werd gebracht met het feestje. Haar auto met parlementaire nummerplaat stond immers op de oprit. “Een inbreuk op de privacy”, vond ze. “Het was haar schoonzoon die met de auto naar Sint-Truiden was afgezakt”, beweerde ze. “Alleen hij.”  Zo maar namen lekken mag niet. De politie -als die het al deed- is gebonden door het beroepsgeheim, zwijgplicht zeg maar, en de bijzonder strenge wet op de privacy (GDPR). Trouwens, ook de Truiense korpschef vroeg intussen een intern onderzoek ter zake aan. Om maar de ernst van zo’n inbreuk aan te tonen….

Maar intussen kwamen er nieuwe feiten boven water. Uit een foto die HBVL publiceert blijkt dat ook de dochter van Goedele Liekens aanwezig was. En nog meer volk waarvan eerst geen sprake was. Zo prijkt ook een verpleegster naast de dochter van Liekens op de foto, een verpleegster nota bene die nog werkte op de COVID-afdeling van het ziekenhuis. Beiden staken zich weg in een kast tijdens de huiszoeking van de politie die avond.