Truineer Nieuws melden?

Contactonderzoekers aan de slag bij Callexell

60 contactonderzoekers of coronaspeurders gingen vandaag aan de slag in het Truiense bedrijf Callexell. Onder hen Red Flames doelvrouw Justien Odeurs.

CallExcell publiceerde deze foto aan het begin van de opdracht van de contactonderzoekers nog vol goede moed op hun kanalen.
© Facebook Callexcell

60 contactonderzoekers of coronaspeurders gingen vandaag aan de slag in het Truiense bedrijf Callexell.

Hun taak bestaat erin om besmette patiënten te contacteren om zo andere mogelijke besmettingen in kaart te brengen. Callexell staat in voor 150 van de ruim 1200 contactonderzoekers die over heel Vlaanderen worden ingeschakeld.
60 van hen kregen gisteren hun laatste opleiding en zijn vandaag (12 mei) aan de slag gegaan.

Opvallend is de aanwezigheid van nationaal voetbaltalent Justien Odeurs. De Truiense is gekend als doelvrouw bij Anderlecht Ladies en de nationale damesploeg Red Flames. Door het wegvallen van de voetbalwedstrijden verliest Odeurs 1/3de van haar loon. Gezien de beloningen in het vrouwenvoetbal verre van vergelijkbaar zijn met deze van de mannencompetitie, koos Odeurs voor een job als contactonderzoeker.

Over het loon dat de contactonderzoekers zouden krijgen is al veel inkt gevloeid. Volgens VDAB zou dit om 11,33 euro per uur gaan (bruto) Wat laag is gezien het aantal oudere en ervaren krachten dat zich wou inzetten voor het nationale nut. Maar dit zou om een foutieve communicatie gaan.

Wij wensen de speurders veel succes bij hun belangrijke taak!

Auteur: NC