Truineer Nieuws melden?

Blanco By Aytems wordt wegens klacht van collega Blanc By Aytems

De Nederlandse chef Ayt Ems mag Blanco, de naam van zijn restaurant, niet meer gebruiken omdat een collega in Knokke al dezelfde naam had gekozen. Onze chef haalde daarom maar gewoon de o weg. Blanco by Aytems wordt daardoor Blanc by Aytems.

Mededeling van Ayt

Van collega’s moet je het hebben.. Dit is de toelichting van de naam ‘Blanco’. Die ik mijn zaak had gegeven te Sint-Truiden in België, met mijn merknaam By Aytems.

Vooral met het idee, om een schone bladzijde in mijn carrière of een nieuwe leven in een ander land te kunnen creëren.
Voor ons een frisse omgeving, nieuwe kansen, iets wat ons weer een prikkeling zal geven. Een culinaire, zelfs een bourgondische wending.

Het is ons niet gegund en daar heb je dus een woord voor, maar dat zal ons niet weerhouden van de wilskracht die we altijd al hebben getoond. Ik zou graag het volgende willen zeggen: het zijn mensen die niet genoeg vertrouwen hebben in hun eigen creativiteit en krachten.

Om het verhaal niet nog langer te maken: we mogen van een andere zaak de naam Blanco niet gebruiken terwijl we op dezelfde periode als zij zijn begonnen en 130km van ze verwijderd zijn. Als we dat wel zouden doen krijgen we een procedure aan ons broek, is de dreiging tenminste.

Weet u wat ik het ergste van het verhaal vind?
Dat de hele wereld met hun gezondheid aan het strijden is, dat mensen allerlei ideeën bedenken om het te overwinnen. Deze mensen hebben dus niets anders te doen waarschijnlijk, hoe triest is dat?

Maar goed, jullie je zin, wij veranderen onze naam naar Blanc by Aytems, want ons verhaal staat vast dat ontneemt niemand ons. Veel succes met jullie unieke Blanco merknaam. Chapeau voor uw creativiteit, meer dan 1000 zaken in Spanje met dezelfde naam.

Aytems bestaat uit creativiteit, infiniteit en kwaliteit.
Zonder Aytems heb je geen Blanco, maar zonder Blanco heb je wel Aytems.
Wij denken dat veel Blanco’s vooral bij de Belgische kust daar jaloers op zullen zijn.
***
Vanaf vandaag heten we iedereen welkom met ons naam
BLANC By Aytems
Sint-Truiden
Met culinaire groet,
Ayt