Truineer Nieuws melden?

Animal Rescue pakt uit met hallucinante cijfers

Animal Rescue pakt de eerste vier maanden van dit jaar uit met hallucinante cijfers. Er gebeurden maar liefst 337 interventies. En daarvoor werd 28177 km afgelegd. Anima Service breidde zijn actieterrein intussen trouwens fel uit, zelfs tot in het Leuvense.  In het totaal werd hulp geboden aan 76 verschillende diersoorten.

© Animal Rescue

– Katten (43 – waarvan verschillende in opdracht van het Dierenasiel Sint-Truiden en natuurlijk vele dode katten langs de weg)

– Wilde eenden (38)

– Egels (29)

– Reeën (21 – waarvan ook verschillende verkeersslachtoffers)

– Tortelduiven (15)

De minder leuke dingen moeten ook genoemd worden.. Voor de Stad Sint-Truiden we sinds 2020 ook de dode dieren (kadavers) langs de weg op om de stad proper te houden en om hopelijk van aangereden huisdieren een eigenaar te vinden. We haalden deze 4 maanden 54 kadavers op waarvan bijna de helft katten zijn. Van deze katten hebben we er 3 terug aan de eigenaars kunnen bezorgen omdat ze gechipt waren. Hiermee willen wij nogmaals het belang van het chippen van uw huisdier aanhalen!

Voor meer info, steun, acties etc verwijzen we naar de facebookpagina van deze organisatie

http://www.facebook.com/Animal-Rescue-Service-VZW-102364094489061/