140 per uur waar maar 70 mocht

Een politiecontrole van 23 mei leverde weer een aardige oogst op. Opvallend: veel inbreuken inzake het niet dragen van de veiligheidsgordel. En in het oog springend: iemand die 140 reed op een plaats waar maar 70 mocht.

πŸ‘‰23 bestuurders en 1 minderjarige droegen geen veiligheidsgordel
πŸ‘‰2 bestuurders gebruikten de gsm achter het stuur
πŸ‘‰keuring
o van 1 voertuig was de keuring meer dan 5 jaar vervallen en van 2 andere voertuigen minder dan 1 jaar (vΓ³Γ³r corona)
o 1 vrachtwagen was niet gekeurd: de lading werd ter plaatse afgeladen en de keuring werd ingetrokken. De bestuurder kon eveneens geen verzekering voorleggen. Tevens was de medische schifting van de bestuurder verlopen sedert 2017.
πŸ‘‰1 bestuurder (bromfiets) had geen valhelm op
πŸ‘‰1 bestuurder reed zonder rijbewijs
πŸ‘‰2 bestuurders waren door het rood gereden
πŸ‘‰aanhangwagen en trekkend voertuig hadden verschillende nummerplaten
πŸ‘‰het rijbewijs van 1 bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De bestuurder reed met zijn voertuig 140 km/uur op een plaats waar de maximum snelheid 70 km/uur is. Bovendien maakte hij enkele gevaarlijke manoeuvres waarbij hij andere (zwakke) weggebruikers in gevaar bracht.