Truineer Nieuws melden?

Vanaf vandaag zijn er weer aantal versoepelingen

Vanaf vandaag zijn een aantal versoepelingen van kracht. Wij zetten ze even op een rijtje (Bron: Belga)

© freepik

Deeltijds Kunstonderwijs

De academies voor deeltijds kunstonderwijs kunnen gefaseerd heropstarten, al wordt dat in eerste instantie beperkt tot een-op-een onderwijs.

Geen toegang tot digitaal netwerk

Ouders en kandidaat-leerlingen, die geen toegang hebben tot digitale alternatieven, kunnen een bezoek brengen aan een school voor bijvoorbeeld een rondleiding. De bezoeken moeten plaatsvinden op momenten dat er geen leerlingen op school aanwezig zijn, kunnen enkel na een individuele afspraak, er mogen maximaal drie mensen aanwezig zijn en de geldende veiligheidsmaatregelen moeten worden gevolgd. Ook fysiek inschrijven kan in uitzonderlijke gevallen.

Gevangenissen

In de gevangenissen is beperkt bezoek mogelijk: een bezoek per gevangene per week, liefst dezelfde persoon, geen minderjarigen en met het bewaren van afstand.

Lokale Dienstencentra

De lokale dienstencentra kunnen hun deuren opnieuw openen voor een-op-een dienstverlening, zoals kapper, pedicure en manicure, afhaalmaaltijden en psychosociale ondersteuning. Groepsactiviteiten kunnen nog niet.

Psychatrie

De bezoekregelingen in psychiatrische verzorgingstehuizen en residentiële revalidatievoorzieningen breiden uit. Voortaan kunnen meerdere mensen uit dezelfde contactbubbel op bezoek komen en de bewoners kunnen de voorziening verlaten voor activiteiten of voor een dagbezoek of een overnachting. In de psychiatrische verzorgingstehuizen kunnen de bewoners opnieuw individuele verlofdagen opnemen.

Verder krijgen ze de mogelijkheid om met twee andere mensen buiten de voorziening een activiteit te doen. Ook groeps- en sportactiviteiten kunnen onder bepaalde voorwaarden opnieuw. De voorzieningen kunnen zelf bepalen of en wanneer deze bezoeken en activiteiten mogelijk zijn.

Andersvaliden

Minder- en meerderjarigen met een handicap die sinds de lockdown dag en nacht bij hun zorgaanbieder of thuis verblijven, kunnen geleidelijk aan weer tijdelijk voor een of meerdere dagen naar huis, of omgekeerd naar hun zorgaanbieder. Het gaat om een verruiming, geen terugkeer naar de gewone gang van zaken.

(Bron:Belga)