Truineer Nieuws melden?

Bedeling herbruikbare mondmaskers voor alle Truienaren volop bezig

Maandag 11 mei is de huis-aan-huis-bedeling van de herbruikbare mondmaskers gestart. Eerder zijn ook al 1000 mondmaskers, gemaakt door vrijwilligers via het platform SintTruidenSolidair, afgegeven aan het Sint-Trudo Ziekenhuis.

 

© Stad Sint-Truiden

Maandag 11 mei is de huis-aan-huis-bedeling van de herbruikbare mondmaskers gestart. Eerder zijn ook al 1000 mondmaskers, gemaakt door vrijwilligers via het platform SintTruidenSolidair, afgegeven aan het Sint-Trudo Ziekenhuis.

“Iedereen is blij dat de maatregelen van de federale overheid versoepelen. Daarnaast brengt dit meer mensen op straat. Toch blijven sociale afstand en hygiënemaatregelen de norm. Daarnaast raden we alle Truienaren, vanaf 12 jaar, aan zo veel als mogelijk een mondmasker te dragen op drukke plaatsen en natuurlijk altijd op het openbaar vervoer” zegt burgemeester Veerle Heeren.

 

Bedeling mondmaskers ging maandag 11 mei van start

Het schepencollege van Sint-Truiden heeft op korte termijn een bestelling van 45.000 mondmaskers goedgekeurd. Daarnaast heeft de stad zich ingeschreven in het aanbod van de provincie Limburg via het platform Proclim. Alles wat van deze bestellingen toekomt, wordt meteen aan huis bedeeld. Daarnaast lopen ook de filters van de federale overheid in fases binnen. Ook die bedeling zal binnenkort gebeuren.

“We zijn ontzettend dankbaar dat we ook een extra bedeling van mondmaskers kunnen doen bij de diverse zorginstellingen, zoals onze woonzorgcentra, in Sint-Truiden”, vertelt schepen van sociale zaken Pascy Monette.

17.000 enveloppen en bedeling van wijk tot wijk

Meer dan 21 stadsmedewerkers werken mee aan de organisatie en de bedeling van de mondmaskers. In totaal gaat het om 17.000 enveloppen, die vanaf maandag wijk na wijk worden gedeeld. Ook de komende dagen zijn de teams nog onderweg. Bijgevoegd zit ook een brief met meer informatie rond het correct gebruik en onderhoud van de mondmaskers”, zegt schepen van ruimtelijke ordening en wonen Jelle Engelbosch.

Schepenen Jurgen Reniers, Jelle Engelbosch en Pascal Monette bereiden uitdelen van mondmaskers voor in de Gazo.

“Ondertussen hebben tal van vrijwilligers niet stilgezeten. De stad kocht geschikt stof aan voor mondmaskers en 50 naaisters die zich vrijwillig opgaven bij SinttruidenSolidair hebben er een degelijk en mooi mondmasker van gemaakt dat aan alle richtlijnen voldoet. Deze eerste 1000 mondmaskers zijn intussen al bezorgd aan het Sint-Trudo Ziekenhuis,” vertelt schepen van buurtzaken en gezondheid Jurgen Reniers.

IMPACT

De stad volgt nauwgezet op of handelaars en shoppers zich aan alle maatregelen houden om veilig te winkelen. Vrijdag 8 mei kondigde het stadsbestuur ook bijkomende economische maatregelen aan in plan ‘impact’, een herstelplan waarmee we op lokaal niveau acties ondernemen om van onze stad een veilige en bloeiende stad te maken en het risico op een mogelijke tweede golf aan besmettingen tot een minimum beperken.

*Persbericht burgemeester Veerle heren en schepenen Sint-Truiden 14 mei 2020