Truineer Nieuws melden?

Zondag eerste echt warme dag van het jaar

We evolueren via vriestemperaturen ’s nachts naar de eerste warme dag van het jaar. Zondag stijgt het kwik boven de 20 graden. Ook de dagen erna ziet het er goed uit. Wij baseren ons voor dit gegeven op de voorspellingen van ‘onze’ weerman Ruben Weytjens.

Zaterdag

Rustig, droog, meestal zonnig en gevoelig zachter
Zaterdag profiteert Limburg van de gunstige invloed van een hogedrukgebied.
Dit zorgt ervoor dat er weinig wolken in de buurt zijn en dat het dus ook overal droog blijft.
Na een koude start loopt de temperatuur op naar een maximum rond 14 graden. Er komt immers een transport van veel zachtere luchtmassa’s op gang.

Tijdens de nacht naar zondag blijft de temperatuur dan ook ruim boven het vriespunt.

Zondag

Eerste warme dag van 2020
Zondag voert een zwakke zuidenwind zeer zachte luchtmassa’s richting Limburg. Waarschijnlijk wordt het voor het eerst dit jaar 20 graden. We spreken dan van een “warme dag”. Regionaal kan het zelfs 21 graden worden.

Het blijft ook meestal zonnig met af en toe wolkenvelden. De kans op een bui is te verwaarlozen.

Ik hoop van harte dat iedereen zich bij dit prachtige weer nog steeds aan de regels zal houden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Één keertje zondigen en van een barbecue met vrienden of buren genieten kan écht zware gevolgen hebben. We moeten nu blijven volhouden om tegen de zomer weer meer van het leven en onze vrijheid te kunnen genieten. Alstublieft!