Truineer Nieuws melden?

Verlenging maatregelen tot 3 mei – tuincentra en doe-het-zelf-zaken open, geen festivals tot 31/8

Tuincentra en doe-het-zelf zaken kunnen opengaan op dezelfde manier als de warenhuizen: dus met een beperking van het aantal mensen in de zaak en met waarborging van de social distancing. Zij mogen opengaan vanaf zaterdag 18 april. Bewoners van woonzorgcentra mogen bezoek krijgen van 1 persoon die de laatste 14 dagen geen symptomen heeft gehad van corona. Deze maatregelen zijn geen versoepeling, wel een kleine aanpassing zodat mensen ook thuis bezig kunnen blijven. De premier verduidelijkt dat de maatregelen moeten nageleefd worden. Als je bijvoorbeeld in een druk park bent en je kan de regels niet volgen, ga dan weg en kom een andere keer terug. Er is ook beslist dat er geen massa-evenementen mogen doorgaan tot 31 augustus. Dus geen Tomorrowland, Rock Werchter of Pukkelpop dit jaar. Of toch zeker niet in de zomervakantie.

© Truineer