Truineer Nieuws melden?

Update Sint-Trudo: 15 artsen staan bij met ondersteunende taken

Hierbij een laatste stand van zaken wat betreft corona in ons ziekenhuis.

Op dit moment zijn er 64 corona patiënten opgenomen in Sint-Trudo, waarvan 9 op intensieve zorgen. Twee transfers van patiënten, die intensieve zorgen nodig hadden, zijn gedaan naar Antwerpen en naar Oost-Vlaanderen.

Zes mensen zijn terug naar huis kunnen keren, waardoor er ondertussen in totaal nu al 52 corona patiënten terug naar huis konden keren. Daartegenover staat dat er nu in totaal 34 overlijdens te betreuren zijn, 7 daarvan de voorbije dag.

© Sint-Trudo Ziekenhuis

Een lichtpunt is het genereuze aanbod dat het ziekenhuis gekregen heeft van een aantal artsen om de verpleegkundigen van de corona-afdelingen bij te staan met ondersteunende taken, zoals het nemen van parameters, medicatietoediening en bedelen van de maaltijden.
Momenteel hebben al meer dan 15 artsen hun hulp aangeboden, en de eerste drie artsen zijn vandaag op de corona afdelingen gestart in deze voor hen ongewone rol. Dit wordt zeer enthousiast onthaald door de verpleegkundigen. “Wij kunnen als ziekenhuis alleen maar enorm verheugd zijn, dat onze artsen met dit aanbod kwamen!” aldus hoofdarts dr. Joan Vlayen. Ook bij de verpleegkundigen komen er zeer positieve reacties op deze stap. Het versterkt zeker het teamverband nog maar eens en bevordert de onderlinge samenwerking, ook op termijn, klinkt het daar.