Truineer Nieuws melden?

Tim Wellens blijft ook in zijn kot in Monaco

Tim Wellens, die op dit ogenblik in Monaco verblijft, legt vandaag op Sporza uit dat hij veel contact heeft met het thuisfront van het zwaar getroffen Sint-Truiden.

“Bijna iedereen is er zich van bewust en gaat er heel serieus mee om. Mijn oma laat niemand binnen in haar huis, ze heeft schrik om besmet te geraken. Voorlopig heb ik nog geen familie of vrienden die zwaar ziek zijn. Ik hoop uiteraard dat dat zo blijft.”

“Dat ik met enkele boodschappen de Truienaars mentaal kan ondersteunen doe ik uiteraard met alle plezier. Ik hoop dat het snel overgaat.”

Foto: Lotto Soudal Cycling Team

De verlenging van de lockdown in Frankrijk heeft ook een impact op de Ronde van Frankrijk. De nieuwe vooropgestelde datum is nu van 29 augustus tot 20 september. Limburger Tim Wellens probeert zich vanuit woonplaats Monaco voor te bereiden op de rest van het seizoen.
“Het zat er natuurlijk aan te komen dat de Tour niet kon plaatsvinden op zijn oorspronkelijke datum. Het is ook goed dat de start nu twee maanden wordt opgeschoven, want we hebben ook wel wat wedstrijden als voorbereiding nodig. Ik mag in Monaco niet buiten fietsen, dus moet ik op de rollen trainen. Daar zit niet zoveel variatie in. Ik zit nu in een opbouwende fase. De trainingen zijn nu nog niet superintensief. Ik train 15 à 20 uur per week. Later zal dat meer moeten zijn, maar dan hoop ik opnieuw op de weg te kunnen trainen.”

Door een ingebouwde clausule is het contract van Wellens met Lotto-Soudal deze week ook met een jaar verlengd tot eind 2021. Wellens zit goed bij de Belgische ploeg en voelt zich niet te beroerd om in deze moeilijke tijden financieel in te leveren.
“Sommige ploegen hebben het moeilijk om te overleven. Bij ons zijn er ook enkele buitenlandse sponsors weggevallen waardoor het budget van de ploeg lager is geworden.
Iedereen heeft een inspanning gedaan. Wij als renners hebben een bepaald percentage van ons loon afgestaan zodat het voortbestaan van de ploeg niet in het gedrang komt. Daar is geen enkele discussie over geweest.”